A növény LED lámpa használatának titkai


Növény LED lámpa

A növény LED lámpa különböző teljesítményű típusainak szerepe a beltéri növénytermesztésben egyre nagyobb. Elsősorban kedvező energiafelhasználásuk és erősebb fényük miatt növekszik a népszerűségük. Egyszerű szerelhetőségük révén nincs szükség bonyolult elektromos lámpatestekre és előtétekre sem. A nagyobb teljesítményű típusok mindent tartalmaznak, ami a felszerelésükhöz kell, a kisebb teljesítményű, mint például a “LED növény lámpa 15W“, pedig a megszokott foglalalattípussal érkezik. Ilyen az E27 foglalat, mely a legtöbb háztartásban megtalálható és teljesen általános a különböző hétköznapi lámpákban is. Néhány dologra azonban figyelni kell a növény LED lámpa használatakor, pontokba szedtük ezeket a tippeket.

 1. Növény LED lámpa használatának előkészülete

  A növénynevelő LED lámpák kiválasztása előtt meg kell határozni a növények fényigényét. A természetes fény mennyisége és a növény fényigénye ismeretében lehet a növény lámpát helyesen kiválasztani. A világos és sötét időszakok beállításához szükség lehet még egy időkapcsolóra is, melyet csak egyszer kell beállítani, és automatikusan kapcsolja a megfelelő időben a növény LED-eket.

 2. A növénynevelő LED lámpák elhelyezése

  A növények méretétől és fajtájától függően kell megválasztani a felfüggesztés magasságát. Arra is figyelni kell, hogy a fény minden növényt elérjen, de a növény lámpa ne világítson túl a legszélső növényeken. Így a fény a legnagyobb mértékben hasznosul. A növekedéssel egyidőben nemcsak méretük hanem a növények formája is változik. Ezzel párhuzamosan szükség lehet a növény LED lámpák magasságának és helyének változtatására is, azonban ez könnyedén megoldható.

 3. Sötét időszakok növény LED lámpa használata esetén

  A növény LED lámpákat sem szabad állandóan használni, szükség van a sötét időszakokra is. A természetes fény mennyiségétől és erősségétől függően kell beállítani a növény LED lámpák működési idejét. Ezt az időzítést időről-időre meg kell vizsgálni ahogy a természetes fény mennyisége és a növények életritmusa változik.

 4. Biztonsági tippek növény LED-ekhez

  A növény LED lámpák fénye a növények számára hasznos hullámhosszokból áll, így sem embernek, sem állatnak nem célszerű benne tartózkodnia. Úgy kell a helyét megválasztani, hogy ezt elkerüljük. Továbbá a LED növény lámpák kevesebb hőt bocsátanak ki, de a hűtőbordájuk meleg lehet, ezért óvatosan szabad csak megérinteni.

 

Növény LED lámpa kínálatunkból

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük