Növénynevelő LED lámpa fajtái


A növénynevelő LED lámpa fajtáit többféleképpen csoportosíthatjuk. Színük legtöbbször ugyanolyan, de léteznek speciálisan növekedéshez és virágzáshoz kifejlesztett növénynevelő LED-ek.
Itt most a teljesítmény és fogalalattípus szerint csoportosítunk, a fény színe mindegyik növény LED esetében a piros és kék színből áll össze.

Növény LED szalag

Felépítését tekintve ugyanolyan mint bármelyik LED szalag, 3 LED-enként vágható, forrasztható, de speciális csatlakozóval forrasztás nélkül is beköthető. A hátoldalán lévő öntapadós ragasztóval lehet a kívánt helyre felrahasztani. Ennél is – mint a legtöbb LED szalagnál – érdemes hőelvezető rétegre ragasztani a hosszabb élettartam eelérése miatt. 12V egyenfeszültséggel üzemel, fogyasztása méterenként 6W.
Előnyei:

  • hosszú polcokat is megvilágíthatunk vele
  • fényerőszabályzóval a fényereje változatatható

Hátránya:

  • szerelési igénye. LED tápegységre van szükség, amelynek felszerelésekor szem előtt kell tartani az érintésvédelmi előírásokat

Növénynevelő LED lámpa E27 foglalattal

Ezek a lámpák a háztartásokban elterjedt E27 foglalattal szereltek. Minden működéshez szükséges elektronika a LED lámpa belsejében található. A hűtésről hűtőborda gondoskodik, ezt szabadon hagyva kell a lámpákat beszerelni. Teljesítményük a néhány Watt-tól a kb 40 Watt-ig terjed. Ekkora teljesítményű LED lámpa hűtését lehet ventilátor nélküli hűtőbordával megoldani.
Előnyei:

  • szinte bármilyen otthon található lámpatestben használható
  • viszonylag nagy területet bevilágít

Hátránya:

  • otthoni és kisebb melegházakban történő felhasználásra tökéletes, de nagy mezőgazdasági felhasználáshoz vannak gazdaságosabb megoldások

Növénynevelő LED lámpa nagy teljesítménnyel

Ezek a növénynevelő lámpák a nagyobb teljesítményűek közül valók. Minden megtalálható bennük ami a komolyabb, akár nagyüzemi felhasználáshoz kell. Beépített tápegységgel rendelkeznek, ventilátoros hűtéssel, és huzalos felfüggesztéssel. Nagy területet világítanak be, felfüggesztésük magassága állítható. Igazi nagyüzemi mezőgazdasági felhasználásho, teljesítményük néhány 100 Watt is lehet.

Növény LED lámpa kínálatunkból