Ha nem elég a LED vezérlő teljesítménye…

LED szalag telepítése során sokszor előfordul, hogy több szalagra van szükség, mint amennyit az RGB LED szalag vezérlő ki tud szolgálni. Ilyenkor mindenki arra gondol először, hogy beépít több LED vezérlőt, és azt megpróbálja egy távirányítóval vezérelni. Egyes típusok esetén akár ez is megvalósítható, de van egyszerűbb megoldás is.

LED jelerősítőt kell ilyenkor beépíteni. Minden jelerősítő beépítésével a felhasználható LED szalag mennyisége jelentősen megnő. A teljesítménye 144W, így RGB szalagból 10 métert képes meghajtani. Fontos azonban megjegyezni, hogy a tápegységet úgy kell méretezni, hogy a felhasználni kívánt összes LED szalagot ki tudja szolgálni.

A bekötési rajzon látszik, hogy a jelerősítő megkapja a tápegységről a 12V-ot, a LED vezérlőről pedig a jelet. A kimenetére csatlakoztatott LED szalag ugyanolyan színnel és fényerővel fog világítani, mint az a szalag amit a LED vezérlőhöz csatlakoztattunk. Link a jelerősítőhöz.

LED szalag jelerősítő bekötése
LED szalag jelerősítő bekötése
IP védelmi szintek

IP védettség

A LED-ek adatai között megtalálható a védettség elnevezés. Ezzel az adattal a szilárd testek valamint a víz elleni behatolástól való védettség mértékét […]