LED konyhapult világítás

LED konyhapult világítás
LED konyhapult világítás

A LED konyhapult világítás a konyhapult világítások energia és helytakarékos fajtája. Elterjedt konyhapult világítás a fénycsöves, ahol speciális lámpatestben kisméretű fénycsövet helyeznek el. Ennek a lámpatestnek saját kapcsolója van, kis helyen elfér  és nem túlságosan energiapazarló megoldás a konyha munkalapjának megvilágítására. A fénycső elhasználódásával azonban elkezd zúgni és vibrálni. Így használata fárasztja a szemet.

De mire is jó a konyhapult világítás?

  • Háttal állva a konyhai fő világításnak, az árnyékolt területet világítja meg
  • Csak a munkalapot világítja meg, nem fárasztja a szemet.
  • Esztétikussá teszi a konyhát

A LED-ek fejlődésével lehetővé vált egy még ennél is energiatakarékosabb és kisebb helyen elférő világítás használata. A LED kis méretének, és nagy fényerejének köszönhetően rengeteg olyan felhasználása létezik amit a hagyományos világításokkal pont a méret miatt nem lehetett megvalósítani. LED konyhai pultmegvilágítók kategóriánkban összegyűjtöttük a legjobb termékeket a témában.

Alusínes LED konyhapult világítás:

Az egyik ilyen a rejtett konyhapult világítás. Ilyenkor egy alumínium sínbe húzzuk a LED szalagot, aminek a megtáplálásához szükség van egy tápegységre. Ezt valahova el kell rejteni a konyhaszekrénybe, egy kapcsolót kell elhelyezni.

Létezik egyenes sín és sarokba illeszthető is. Ezeknek takarólemezük is van, műanyag átlátszó és tejes kivitelben. Az átlátszó nem takarja el teljesen a szalagot. A tejes kivitel eltakarja, így a LED szalag nem látszik, de ezzel a fényerejéből is veszít valamennyit. A sínnek más funkciója is van, mégpedig a szalag hűtése. A nagyobb teljesítményű szalagok esetén a takarót nem is szabad rátenni, mert nem tud szellőzni, és hamar tönkremegy. Ez akkor nem okoz esztétikai problémát, ha a világítást a konyhapult takaró éle mögé rejtjük. Kis mérete miatt ezt meg lehet tenni, ilyenkor csak a fény látszik, a szemet nem zavarja. Ezzel a módszerrel egy olyan világítást lehet kialakítani, amely mindenhol egyformán világítja meg a pultot.

LED szalaggal és hozzá tartozó alumínium sínnel természetesen nem csak a konyhapultot lehet megvilágítani, hanem mindenféle rejtett világítás is megvalósítható. A fallal párhuzamosan futó gipszkarton szegély mögé rejtve például a falat lehet megvilágítani, akár mindig más színű fénnyel. Ezzel egy olyan hangulatvilágítást kapunk amely a fal textúráját emeli ki, vagy a falon lévő képeket, polcokra elhelyezett tárgyakat hangsúlyozza.

LED konyhapult világítás csomag:

LED konyhapult világítás csomag
LED konyhapult világítás csomag

A másik LED konyhapult világítás a könnyen felszerelhető típus. Ezt két csavarral bárki könnyedén felszerelheti. A csomag tartalmaz mindent amire szükség van. Csavarokat, tartókonzolt, tápegységet. Toldható is, az 50cm-es világítás még egy világító sínnel  megtoldható, a tápegység alkalmas mindkettőnek a megtáplálására. Beépített kapcsolóval rendelkezik, csak be kell dugni és már működik is. Kis mérete miatt a konyhapult takaró éle mögé rejthető, így akár nem is látszik a LED konyhapult világítás. Felszerelésében a legnehezebb feladat a két tartókonzol felcsavarozása, melyeket egy-egy csavar rögzít. Ezt bárki el tudja végezni, szakember közreműködését nem igényli. A kész csomagban kapható LED konyhapult világítás a linkre kattintva rendelhető meg webáruházunkból.

LED konyhapult világítás lámpatestek:

LED konyhapult világítás lámpatestek kapcsoló nélküli kivitelben:

A LED konyhapult világítás lámpatest olyan megoldás a konyhapult világítására, amely bekötése előkészítést igényel ugyan, de nem kell az egész konyhapultot átalakítani a felszereléséhez. Olyan lámpatestekről van szó, amelyek 230V-os hálózatról működnek. A felszerelése egyszerű, a vezetékezés megoldása igényel némi tervezést. A kapcsoló nélküli lámpatestekhez már a kapcsolt szálat kell odavezetni, a kapcsolót szinte bárhol elhelyezhetjük. A felszerelést bízzuk szakemberre, a kötések biztonságos elkészítése szakértelmet kíván.

LED konyhapult világítás lámpatestek beépített kapcsolós kivitelben:

A beépített kapcsolós kivitelhez elegendő a 230V-os hálózat kivezetését csatlakoztatni. Az ilyen lámpatestek leginkább a T5 és T8 fénycsöves lámpatestekre hasonlítanak. Csatlakozójukban, méretükben és formájukban szinte nincs is különbség. Ezek azonban a fénycsöves társaiktól eltérően nem vibrálnak és rendkívül hosszú élettartammal rendelkeznek. A T5 LED fénycső lámpatesteket akár sorba is lehet kötni, így ez a legegyszerűbb módja a 230V-ba köthető konyhapult világítás kialakítására.

LED konyhapult világítási termékek: