Növénynevelő LED szalag 5m/tekercs

14000 Ft

Növénynevelő LED szalag 5 méteres tekercsben. 12V-os led szalag, vezérlő segítségével a fényereje változatatható. A növénynevelő LED szalag full spektrum LED-eket tartalmaz. Méterenként 6W teljesítményű, az egész tekercshez minimum 30W tápegység szükséges. A növénynevelő LED szalag 3 LED-enként vágható, a szalagon jelölt helyeken. A csomag 5 méter szalagot tartalmaz.

Cikkszám: NOVENY-LED-SZ Kategóriák: , Címke:

Leírás

Növénynevelő LED szalag műszaki adatok:

  • Teljesítmény: 6W/m
  • LED típusa: 2835 SMD
  • LED színe: Full spektrum (a növény fejlődéséhez szükséges kék és vörös hullámhosszúságú fényt állítja elő)
  • 5 méter /tekercs
  • Védettség: IP20 beltéri
  • Tápfeszültség: 12V DC
  • Fényerő: szabályozható (vezérlő külön kapható)
  • Hossza: 5 méter tekercsenként

Mire jó a növénynevelő LED szalag

A LED-ek kifejezetten a növények fejlődéséhez szükséges hullámhosszúságú fényt állítják elő. Ehhez a korábbi szalagokon a kék és piros LED-ek külön voltak szerelve a szalagra, a legújabb változatban a LED-ek egyszerre sugározzák a növények számára szükséges hullámhosszúságú fényt. A fénye így kissé rózsaszínes lesz. Ezzel a szalaggal a napi 10 órán történő megvilágítás körülbelül a nyári napsütésnek felel meg. Az orchideák az ilyen típusú fénnyel megvilágítva télen is virágoznak, a chili paprika palánták pedig megkapják a fejlődésükhöz szükséges fényt.

A növénynevelő LED szalag által kibocsátott hullámhosszúságú fény

Növénynevelő szalag (full spektrum) fény kibocsátása

Hogyan szereljük fel a növénynevelő LED szalagot?

Mivel öntapadós ragasztóval van ellátva, ezért a felhelyezése rendkívül egyszerű. A növények fölé kell felragasztani. A növényektől számított optimális távolságot úgy lehet meghatározni, hogy annyira kell elhelyezni, hogy a fény intenzitása ne legyen kicsi, de a nagyon közelről érkező fény a növényt károsíthatja. A növénynevelő LED szalag élettartama akkor leghosszabb, amikor megfelelő hűtést kap. Ezt legjobban fém felületre ragasztással lehet elérni.
A hosszát beállítani is egyszerű, a kis ollóval megjelölt helyeken el lehet vágni. Arra kell vigyázni, hogy a vágás mindkét oldalán megmaradjon a réz felület a forrasztáshoz.
A növénynevelő LED szalag megtáplálása 12V-os tápegységgel történik. Az 5 méter szalaghoz 30W teljesítményre van szükség. Ehhez az alábbi 36W-os tápegység tökéletesen megfelel.

A legjobb tápegység növénynevelő LED szalaghoz

A növények beltéri megvilágításáról bővebben itt olvashat.

Akció: 2020.12.31-ig

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Növénynevelő LED szalag 5m/tekercs” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük